PDA

معاينة النسخة الكاملة : آخر اصدار للينوكس ( خاص )



Moh Taia
12 / 02 / 2007, 07:05 PM
السلام عليكم

هذا هو أخر اصدار قمت بعمل Compile له منذ قليل
به أخر التحديثات بالنسبه لل Bugs حتى اليوم 12/2/2007
اﻹصدار خاص باللينوكس فقط بالطبع

قم بتحميله من هنا (http://nmteg1.googlepages.com/install.zip)

كما قمت باضافة بعض الخصائص الجديده اللتى لا تو جد فى اﻹصدار الرسمى
أتمنى أن تعجبكم

الخصائص الجديده ( لن تكون موجودة فى اﻹصدار الرسمى ) :

* 1- يمكنك اﻵن اضافة العناصر الجديدة من نافذة Pres ( أو أى نافذة ) وسوف تضاف مضبوطه - كما لو أنك أضفتها من النافذة العلويه ( كما فى باقى البرامج )

http://nmteg1.googlepages.com/View.jpg

*2- تم اضافة خاصية منع ال Cursor من الحركه ( لابد أن تفعلها من ال View propereties ولا تنسى حفظ الواجهة Ctrl+U)
قد تكون مفيده اذا كنت تحرك ال Cursor كثيرا بدون قصد - ولاحظ أن ال Cursor سوف يتمكن من عمل Snapكالسابق ولكن لن يمكنك تحريكه بالماوس ( الا اذا غيرت اﻹعدادات من ال View propereties مرة أخرى


http://nmteg1.googlepages.com/Cursorlock.jpg

*3 خاصية اظهار لون اﻹضائة فى نافذة العرض
لابد من اختيار زر Draw color من نافذة ال Edit الخاصة باﻹضاءة

http://nmteg1.googlepages.com/colorlamps.jpg


*4 تم اضافة نظام البارتيكلز الجديد
وسوف احدث اﻹصدار بمجرد نزول كود جديد من المطور مع ذكر اﻹضافات

*5 اﻹصدارة معده لتقدم أفضل أداء ممكن مع بروسيسورات P4

ولتجربة هذا الموضوع أرحو تنزيل هذا الملف من هنا (http://www.eofw.org/bench/test.blend?PHPSESSID=77672ca1b42de0dea68270ba369c2c63)

وعمل ريندر له باﻹصدارة الرسميه ثم بهذه اﻹصدارة مع ذكر مقارنة بين أزمنة الريندر فى هذا الموضوع بين اﻹصدارتين مع ذكر مواصفات الجهاز ان أمكن - ولا تنسى تفعيل ال HT اذا كان البروسيسور الخاص بك يدعمه مع ذكر أيضا ان كان الزمن الناتح بتفعيل ال HT أم لا
( لتفعيل ال HT من نافذة ال Scene غير رقم ال Threads الى 2 )


شكرا لكم و فى انتظار النتائج ان شاء الله
تحياتى :)

إبن يس
12 / 02 / 2007, 08:31 PM
انا مش عارف أنزل البرنامج
بس مجهود رائع

Ahmed_d
12 / 02 / 2007, 08:52 PM
انا مش عارف أنزل البرنامج
بس مجهود رائع

نفس الحكاية

Moh Taia
12 / 02 / 2007, 09:28 PM
السلام عليكم
تم رفع الملف على موقع آخر برابط مباشر
تحياتى

Ahmed_d
12 / 02 / 2007, 09:45 PM
جزاك الله خير

جاري التحميل

samran
13 / 02 / 2007, 01:07 AM
مبروك مبروك مبروك ^_^
نريد نسخة ويندوز

Moh Taia
13 / 02 / 2007, 02:06 AM
هههههه - أنا كل مرة كنت أسطب فيها اللينوكس مع الويندوز وبعد عدة أيام
أستصعب اللينوكس وأرجع للويندوز
هذه المرة قمت بإزالة الويندوز تماما وقسمت الهارد من بدايته للينوكس فقط حتى أقطع على نفسى باب الرجوع
عموما أصحاب الويندوز لهم نصيب اﻷسد فى اﻹصدارات التجريبيه على النت بعكس اللينوكس

أخبار التجارب ايه يا شباب عاوزين أرقام :)

Moh Taia
13 / 02 / 2007, 02:16 AM
سوف ابدأ أنا الى أن تظهر أرقام أخرى

البروسيسور P4 3Ghz
الرام 1GB

Linux Edgy + اﻹصدارة الرسميه

04.00.91 Thread

04.54.74 no thread


Linux Edgy + هذه اﻹصدارة

03.12.95 thread

04.08.20 no thread

فى انتظار اختباراتكم
تحياتى :)

samran
13 / 02 / 2007, 04:17 AM
أنت ليه بتحسسني إننا حنفترق ^_^.
الله يوفقك في تقدمك و إن شاء الله من مرتبة إلى أخرة أعلا منها فأنت تستحق كل خير .

samran
13 / 02 / 2007, 04:25 AM
تجربتي في الأصدار الأخيرفي ويندوز + ht
3.47.07
p4 3.2 G +1G ram

Moh Taia
13 / 02 / 2007, 04:49 AM
ان شاء الله لن نفترق أبدا أخى
وشكرا لك :)

Moh Taia
13 / 02 / 2007, 04:54 AM
بالمناسبه حقولك على سر :)
فى اختبار سابق
اﻹصدارة HT + sse2 فى الويندوز أعطتنى
02.45.97
بس ما تتكلمش مع حد عن المصيبه دى الى أن اجد السبب ههههههه

maya8
13 / 02 / 2007, 06:55 AM
ألف سكر أخي محمد جاري التحميل

إبن يس
13 / 02 / 2007, 07:14 AM
آذكروا نوع كرت الشاشة بالمرة

Moh Taia
13 / 02 / 2007, 05:17 PM
بالرغم من ان كرت الشاشة لا يؤثر فى سرعة الريندر
الا أن عندى Geforce 7300 GS

إبن يس
13 / 02 / 2007, 06:40 PM
يعنى آغير كرت الشاشة و لا أرفع الرامات
أنا أستطيع حاليا تغيير حاجة من الإثنين
و للعلم كرت الشاشة بتاعى ليس له تعريف على لينكس

Moh Taia
13 / 02 / 2007, 06:51 PM
كم عدد الرامات ؟
وما نوع كارت الشاشة ؟

إبن يس
13 / 02 / 2007, 07:39 PM
الرامات 256
و كرت الشاشة
Asus Ati Readon 7000 _R100_ 64 mb
و كرت الشاشة ليس له تعريف على لينكس إطلاقا و بحثت كثييييييرا و لم آجد

Relawda
13 / 02 / 2007, 08:08 PM
02.45.97..........................:rolleyes2 ...............:rolleyes3
ههههههههههههههههههه

Relawda
13 / 02 / 2007, 08:09 PM
هذه المرة فوت الفرصة على نفسي..........

Moh Taia
13 / 02 / 2007, 09:45 PM
هل كارت الشاشة يسبب لك مشاكل ملحوظه ؟؟
لو الموضوع ليس سىء جدا
ييبقى الرامات ﻷنها حاليا قليله جدا
أما لو مشاكل كارت الشاشه كثيره يبقى هو ولا تنسى تجيب Geforce

أخى Relawda قصدك ايه ههههههه :)

إبن يس
14 / 02 / 2007, 12:16 AM
الوقت المستغرق عندى 05:21.67
و الكرت يعمل مشاكل فظيعة مع اليوبنتو ...البرنامج يظهر به تشوهات
فى اليوبنتو ..
وعلى السوز برنامج الجيمب فيه تشوهات ..و الجاشاكا لا يشغل فيديو ..صور فقط ...غير إنها تقيلة ...
هل بعد تعريف كرت الشاشة عندك يتحسن الأداء ؟
يعنى لم بتعرف كرت الشاشة بيكون فيه فرق ...؟

Moh Taia
14 / 02 / 2007, 12:34 AM
بالنسبة للتعريف طبعا يتحسن اﻷداء حتى فى استخدام اللينوكس العادى


بالنسبة للوقت المستغرق جربه على البليندر الرسمى وعلى هذه النسخه
وأخبرنى بالرقمين ﻷعلم هل هناك تحسن فى اﻷداء أم لا

Relawda
14 / 02 / 2007, 12:39 AM
اممممممممممممممممم تعملون وحدكم, بالتوفيق

إبن يس
14 / 02 / 2007, 12:47 AM
الوقت ده بتاع النسخة الرسمية
لأنى حتى الآن بحاول أنزله مرة تانية
أنا نزلته و مش راضى يتك ..واضح أنه نزل منى معطوب

إبن يس
14 / 02 / 2007, 12:48 AM
هو الملف حجمه كام ؟

Moh Taia
14 / 02 / 2007, 12:57 AM
الملف حجمه حوالى 5 ميجا
افتح الى عندك من ال Terminal
هتلاقى فى ملفات ناقصه نزلها

إبن يس
14 / 02 / 2007, 01:02 AM
انا بنزله خلاص قرب يخلص

Moh Taia
14 / 02 / 2007, 01:10 AM
بيتهيألى لازم تنزل بعض الملفات وغالبا هتكون من القائمه اللتى ذكرتها فى موضوع الكومبايل
عموما اذا لم يعمل جرب تفتحه من التيرمبنال هيقولك على الملفات اللتى لا يجدها نزلها بما يوازى ال synpatic عندك

إبن يس
14 / 02 / 2007, 01:12 AM
المهم إن أنا عندى مشكلة حاليا آخرى
أنا بدخل على المسار الموجود فيه الملف ..تمام
و بكتب فى سطر الآوامر blender بالطبع هيفتح النسخة الرسمية ...
ما حل تلك المشكلة ؟

Moh Taia
14 / 02 / 2007, 01:18 AM
اذهب لمكان البليندر بتاعنا
واكتب ./blender ( النقطة أولا ثم الشرطه ثم blender
أنا معنديش اﻹصدارة الرسميه متسطبه لكن جرب

إبن يس
14 / 02 / 2007, 01:26 AM
bash: ./blender: Permission denied
صراحة السوز ديه متعبة جداااا
أنا بكره أو بعده هجيب كرت شاشة جديد
بس على قد حالى هجيبه 128 Asus nVidia
ينفع ؟

Moh Taia
14 / 02 / 2007, 01:41 AM
نوع البروسيسور الخاص بكارت الشاشة ايه ؟؟
5200 ام 6200 ام .......... ?

إبن يس
14 / 02 / 2007, 01:42 AM
الجديد و لا الحالى
الحالى 7000

Moh Taia
14 / 02 / 2007, 01:43 AM
,وياريت بعد ماتعرف النوع تتأكد ان فيه حد عنده نفس الكارت أو البروسيسور عموما وشغال عنده كويس
اطرح الموضوع فى منتدى اللينوكس مثلا

اقصد الكارت الجديد

إبن يس
14 / 02 / 2007, 01:44 AM
طرحته و لا قيت إن المشكلة عالمية :) مش لوحدى
و النوع بالظبط
ATI Technologies Inc Radeon RV100 QY Radeon 7000/VE .

إبن يس
14 / 02 / 2007, 01:45 AM
ليس له تعريف من قبل الشركة

إبن يس
14 / 02 / 2007, 01:48 AM
معلومات البروسيسور بدقة


processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 15
model : 3
model name : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
stepping : 4
cpu MHz : 2826.995
cache size : 1024 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 5
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe constant_tsc up pni monitor ds_cpl cid xtpr
bogomips : 5658.57

Moh Taia
14 / 02 / 2007, 01:48 AM
لا أقصد القديم أخى
أقصد الكارت الجديد اتأكد من نوع البروسيسور
وشوف عامل ايه مع الناس

إبن يس
14 / 02 / 2007, 01:50 AM
9500 تفريبا
هو مش المهم أنه يكون nvidia

Moh Taia
14 / 02 / 2007, 01:50 AM
9500 ده Ati وليس nvidia

إبن يس
14 / 02 / 2007, 01:58 AM
فيه نوع أسمه Asus NVIDIA
هو أسمه بس مش فاكر الشيبست بتاعته كام ...بس من البحث على جوجل لم أجد مشاكل ...
على عكس لو كتب نوع الكرت القديم و جنبه كلمة لينكس و شوف المشاكل ...
بس المهم أن nvidia تعريفاتها على اللينكس متاحه ؟

إبن يس
14 / 02 / 2007, 02:05 AM
هحاول أصبر شوية كمان على ما تفرج
الكرت الجى فوورس ب240 جنيه تقريبا
مش نعايا غير 70 جنيه فقط حاليا ..على سعر القديم لما أبيعه هيجيب بتاع 90 جنيه ...يبقى فاضل حوالى ..
70+90=...
أنا فصلت خالص ..
أنا هخش أنام و بكره أشوف المشكلة ديه ..
سلااااام
فى موضوع تقيل سيبهولك يا استاذنا
عن محاكاة القماش
أنا عارف إن أنا تعبك معايا على الآخر ..

Moh Taia
14 / 02 / 2007, 02:06 AM
أيوه تعريفه سهل جدا على ال ubuntu
بتنزل برنامج اسمه Autumatix وتسطبه بدبل كليك زى الويندوز
هيديلك اختيارات كتير جدا لتسطيب البرامج والكودبكس بطريقه آليه
ومنها تعريف ال Geforce
ضع علامة صح بجانبها واضغط على start وخلاص :)

إبن يس
14 / 02 / 2007, 02:08 AM
آيوه أنا فاكر أنه كان مكتوب nVidia مش جى فورس

amirrr
16 / 02 / 2007, 02:37 PM
مجهود جامد يامحمد وتحية خاصه للينكس اللى اثبت كفائتة لولا احتقار الويندوز وسيطرته على سوق البرامج والالعاب

إبن يس
24 / 02 / 2007, 01:54 AM
مجهود جامد يامحمد وتحية خاصه للينكس اللى اثبت كفائتة لولا احتقار الويندوز وسيطرته على سوق البرامج والالعاب
أهلا بيك آخ آمير أنت فين من زمان يا راجل :)

Moh Taia
24 / 02 / 2007, 02:12 AM
أهلا أهلا أهلا
ازيك يا أمير فينك لماذا لا نراك كما تعودنا
أرجو أن نراك باستمرار ان شاء الله
فى انتظارك :)