موضوع: [++c]مساعده في البرمجه

ردود: 17 | زيارات: 2001
  1. #1

    [++c]مساعده في البرمجه

    السلام عليكم

    بعد حيره طويله مكنتش عارف اختار طريقة دخولي لعالم برمجة الالعاب كنت محتار بين محركات الالعاب زي القيرتولز واليونيتي لكني انا مش بحب الحكايه انا بحب التعامل مع الاكواد البرمجيه وكنت محتار بين c# & XNA
    لكن في النهايه انا اخترت البرمجه ب c++ و directx لكن مالقيت مصادر لتعلم directx ياريت اللي مختص في برمجة الالعاب ب c++ with directx يحاول يساعدني بأي شيء سواء كان مصادر للتعلم او نصائح
    وجزاكم الله خيرا


  2. #2
    عضو متميز
    صور رمزية Devigner3D
    تاريخ التسجيل
    Apr 2011
    المنطقة
    iraq
    العمر
    25
    ردود
    2,015
    ايوا يا جماعه انا كمان عايز مصادر للتعلم
    يا اخوان ساعدونا تكفون
    شكرا لصاحب الموضوع

  3. #3
    عضو متميز
    صور رمزية The MAS
    تاريخ التسجيل
    Apr 2009
    المنطقة
    Amman, Jordan, Jordan
    العمر
    24
    ردود
    2,132
    أفضل دروس وجدتها للدايركت إكس و السي بلس بلس هنا
    http://www.directxtutorial.com/

    <<Nobody>> سابقاً

  4. #4
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة The MAS معاينة الرد
    أفضل دروس وجدتها للدايركت إكس و السي بلس بلس هنا
    http://www.directxtutorial.com/
    مشكور ياغالي

  5. #5
    عضو متميز
    صور رمزية Pr MoHaMeD
    تاريخ التسجيل
    Jul 2010
    المنطقة
    الجزائر
    العمر
    22
    ردود
    1,204
    فعلا هو موقع مفيد و انا ايضا تعلمت منه الكثير ...
    اتمنى لك ان تستفيد
    تحياتي
    Algeria
    -------------
    C++ & DirectX
    fOr EvEr
    -------
    add me : prmohamed@hotmail.com

    or : kauchmar051@hotmail.com



  6. #6
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة Pr MoHaMeD معاينة الرد
    فعلا هو موقع مفيد و انا ايضا تعلمت منه الكثير ...
    اتمنى لك ان تستفيد
    تحياتي
    مشكور لكن اعذروني الموقع باللغه الانجليزيه وانا مش عارف ابدأ كيف لو حد يقدر يساعدني في كتابه اول كود بسيط بالدايريكتس والسي بلس
    اكون شاكر له

  7. #7
    عضو متميز
    صور رمزية Pr MoHaMeD
    تاريخ التسجيل
    Jul 2010
    المنطقة
    الجزائر
    العمر
    22
    ردود
    1,204
    اوكي اخي سأساعدك لتكتب اول كود انتظر سأحمل الديركت اكس و اربطه بالفيجيول سي++ ثم اكتب كود بسيط و اشرحه لك
    لكن اي اصدار تتعامل معه من الديركت اكس و الفيجيول سي++
    تحياتي
    Algeria
    -------------
    C++ & DirectX
    fOr EvEr
    -------
    add me : prmohamed@hotmail.com

    or : kauchmar051@hotmail.com



  8. #8
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة Pr MoHaMeD معاينة الرد
    اوكي اخي سأساعدك لتكتب اول كود انتظر سأحمل الديركت اكس و اربطه بالفيجيول سي++ ثم اكتب كود بسيط و اشرحه لك
    لكن اي اصدار تتعامل معه من الديركت اكس و الفيجيول سي++
    تحياتي
    شكرا لك يا اخي على اهتمامك انا اصدار الدايركس 10 والفيسوال ستوديو 10

  9. #9
    عضو متميز
    صور رمزية Devigner3D
    تاريخ التسجيل
    Apr 2011
    المنطقة
    iraq
    العمر
    25
    ردود
    2,015
    طيب الدايركت اكس منين احمله ؟
    انا عندي فيجوال سي بلص بلص 10

  10. #10
    بالتوفيق لكم ^^ !
    لكن تأكدوا من اتقانكم للسي++ أولاً --قبل أن تخطوا خطوة واحدة حتى في الدايركت اكس ،و إلا صدقوني سيكون الأمر مجرد مضيعة للوقت

    a game developer and an artist, also a member in Professor-works studios


    Personal Blog
    PW Website(WIP)

    -Programming languages of choice : C++ / C#

    -Compilers of choice: VC++ 2010 express/VC# 2010 express/Code::Blocks

    -Engines of choice : Allegro /Panda3D/Irrlicht/XNA


  11. #11
    عضو متميز
    صور رمزية Pr MoHaMeD
    تاريخ التسجيل
    Jul 2010
    المنطقة
    الجزائر
    العمر
    22
    ردود
    1,204
    شكرا عزيزي على التنويه لكني من مبرمجي السي++ و لدي اكثرمن برنامج عليها و منها متصفح .... و تعاملت مع الابن جيل بالسي++ في الاجازه الماضية
    Algeria
    -------------
    C++ & DirectX
    fOr EvEr
    -------
    add me : prmohamed@hotmail.com

    or : kauchmar051@hotmail.com



  12. #12
    عضو متميز
    صور رمزية Devigner3D
    تاريخ التسجيل
    Apr 2011
    المنطقة
    iraq
    العمر
    25
    ردود
    2,015
    مقلتوليش منين احمل الدايركت اكس

  13. #13
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة devigner معاينة الرد
    مقلتوليش منين احمل الدايركت اكس
    انا اسف علشان تأخرت في الرد
    الدايركتس حجمه كبير جدا حوالي 550 ميجا
    وده الموقع http://www.microsoft.com/downloads/e...2-438a3ba730ba

  14. #14
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة mody-san معاينة الرد
    بالتوفيق لكم ^^ !
    لكن تأكدوا من اتقانكم للسي++ أولاً --قبل أن تخطوا خطوة واحدة حتى في الدايركت اكس ،و إلا صدقوني سيكون الأمر مجرد مضيعة للوقت

    تقريبا انت كلامك صح انا لسه مبتديء في السي بلس بلس والحكايه صعبه جدا انا مش عارف ابدأ منين انت لو تسمح تقوللي انا محتاج اتعلم السي بلس لغاية امتى وازاي ابدأ مع الدايركتس

  15. #15
    عضو متميز
    صور رمزية Devigner3D
    تاريخ التسجيل
    Apr 2011
    المنطقة
    iraq
    العمر
    25
    ردود
    2,015
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة seifodev معاينة الرد
    انا اسف علشان تأخرت في الرد
    الدايركتس حجمه كبير جدا حوالي 550 ميجا
    وده الموقع http://www.microsoft.com/downloads/e...2-438a3ba730ba
    شكرا ليك
    بالنسبه للحجم عادي

  16. #16
    بالنسبة للسي++ فهذا الموقع ممتاز جداً ^_^ :
    http://www.cplusplus.com/doc/tutorial
    قبل الانتقال لصناعة الألعاب عليك اتقان كافة الموضوعات في الموقع بشكل جيد ^^ ، ولن يأتي بذلك بسهولة ، ولا تخف فالأمر ليس مثل الدراسة في المدرسة ، فأنت ستحب البرمجة بإذن الله وستفهمها مع الوقت ، فقط لا تتوقف، تستطيع تعلمه في أقل من شهر،لكن إياك وأن تفوت درساً

    اوه ، كبداية لك في المجال ، لا أنصح بتعلم الدايركت اكس ، فهو يعتمد بشكل كبير على موضوعات رياضية متقدمة مثل الـVector math /transformation matrices/الخ

    الاوبن جي ال ربما يكون أبسط كبداية أيضاً ^^ لكني لا أنصح به،
    إن أردت طريقاً جيداً لاقتحام المجال ، فأعلم أن ذلك يحتاج صبراً ، لكن صدقني بعد فترة من الآن ستكون في طريقك للعبتك الأولى ثلاثية الأبعاد

    ببساطة ، ابدأ بمكتبة تو دي على السي++ ، مثل SDL أو Allegro ، سينمي ذلك لديك القدرة على برمجة الـGame logic ، والقدرة على استخدام السي++ في برمجة الألعاب ، وسيعطيك الأساس في بناء الألعاب ، ثم انتقل بعدها لما تريد ،

    لكن صدقني .. ضيعت سنتين تقريباً وأنا أحاول أن أتعلم صناعة الألعاب بطريقة خاطئة ،ولم أنجح في إنتاج تجربة بسيطة إلا حينما عدت لأصلح الأساس عندي !

    أنت حر في الطريق الذي تختاره بالطبع ، ولكن هذه نصيحتي ، وعذراً على الفلسفة الطويلة.

    a game developer and an artist, also a member in Professor-works studios


    Personal Blog
    PW Website(WIP)

    -Programming languages of choice : C++ / C#

    -Compilers of choice: VC++ 2010 express/VC# 2010 express/Code::Blocks

    -Engines of choice : Allegro /Panda3D/Irrlicht/XNA


  17. #17
    اقتباس الموضوع الأصلي كتب بواسطة mody-san معاينة الرد
    بالنسبة للسي++ فهذا الموقع ممتاز جداً ^_^ :
    http://www.cplusplus.com/doc/tutorial
    قبل الانتقال لصناعة الألعاب عليك اتقان كافة الموضوعات في الموقع بشكل جيد ^^ ، ولن يأتي بذلك بسهولة ، ولا تخف فالأمر ليس مثل الدراسة في المدرسة ، فأنت ستحب البرمجة بإذن الله وستفهمها مع الوقت ، فقط لا تتوقف، تستطيع تعلمه في أقل من شهر،لكن إياك وأن تفوت درساً

    اوه ، كبداية لك في المجال ، لا أنصح بتعلم الدايركت اكس ، فهو يعتمد بشكل كبير على موضوعات رياضية متقدمة مثل الـVector math /transformation matrices/الخ

    الاوبن جي ال ربما يكون أبسط كبداية أيضاً ^^ لكني لا أنصح به،
    إن أردت طريقاً جيداً لاقتحام المجال ، فأعلم أن ذلك يحتاج صبراً ، لكن صدقني بعد فترة من الآن ستكون في طريقك للعبتك الأولى ثلاثية الأبعاد

    ببساطة ، ابدأ بمكتبة تو دي على السي++ ، مثل SDL أو Allegro ، سينمي ذلك لديك القدرة على برمجة الـGame logic ، والقدرة على استخدام السي++ في برمجة الألعاب ، وسيعطيك الأساس في بناء الألعاب ، ثم انتقل بعدها لما تريد ،

    لكن صدقني .. ضيعت سنتين تقريباً وأنا أحاول أن أتعلم صناعة الألعاب بطريقة خاطئة ،ولم أنجح في إنتاج تجربة بسيطة إلا حينما عدت لأصلح الأساس عندي !

    أنت حر في الطريق الذي تختاره بالطبع ، ولكن هذه نصيحتي ، وعذراً على الفلسفة الطويلة.
    لا والله هذه ليست فلسفه لكن كلام جميل موضوعي وفعلا كلامك صحيح جدا انا محتاج امشي الطريق خطوه خطوه انا احترت كتير ومش عارف ابدأ منين ولكن انا نسيت في الاساس اني لازم اتقن السي بلس لكن انا بس كنت عايز اكتب اي كود بالدايريكتس علشان اطمن
    عاى العموم كلامك انا استفدت منه كتير وشكرا لك

Bookmarks

قوانين الموضوعات

  • لا يمكنك اضافة موضوع جديد
  • لا يمكنك اضافة ردود
  • لا يمكنك اضافة مرفقات
  • لا يمكنك تعديل مشاركاتك
  •  
  • كود BB مفعّل
  • رموز الحالة مفعّل
  • كود [IMG] مفعّل
  • [VIDEO] code is مفعّل
  • كود HTML معطل